Izazov

Priključite se izazovu: Prikupimo 1000 tona otpada od hrane zajedno, za čistiji vazduh i 750 tona CO2 manje

Da li ste znali da pravilnim upravljanjem otpadom od hrane možete smanjiti emisiju štetnih gasova koje vaša organizacija proizvodi?

Najveći deo otpada od hrane u Republici Srbiji završi na deponijama, gde se njegovom razgradnjom proizvodi velika količina metana, koji je čak 24 puta štetniji od ugljen-dioksida, čime najviše doprinosi klimatskim promenama i  direktno ugrožava okolinu i zdravlje ljudi.

Kako bismo zajednički napravili značajan korak ka očuvanju naše životne sredine, pozivamo vas da date svoj mali doprinos velikom cilju – smanjenju 750 tona CO2 u vazduhu, prikupljanjem 1000 tona otpada od hrane. Akcija se organizuje u okviru projekta „Ka boljem upravljanju otpadom od hrane“, u trajanju od 1. novembra 2020. godine do 1. aprila 2022. godine.

U izazovu mogu učestvovati sve organizacije i preduzeća koja pripremaju i/ili poslužuju hranu na teritoriji Beograda i Novog Sada, tako što će sav otpad od hrane koji proizvedu predati na zbrinjavanje ovlašćenom operateru sistema upravljanja otpadom.

Izazov se realizuje u saradnji sa ovlašćenim operaterom, kompanijom Eso Tron, koja će prikupiti otpad od hrane i zbrinuti ga na način koji ne šteti životnoj sredini, a po promotivnim uslovima.

Prijave za učešće možete poslati na mejl esotron@esotron.rs ili putem telefona 021/621 66 27.